Oppfyller din bedrift kravene?

Byggteknisk forskrift (TEK17) stiller krav til alle nye bygninger som er beregnet for varig opphold, skal oppføres med radonforebyggende tiltak.

Hva er radon?

Radon er en usynlig og luktfri edelgass, som dannes i berggrunnen. Radon kan frigjøres fra grunnen og komme inn i hus og bygninger gjennom sprekker og utettheter.

Radon i innemiljøer øker risikoen for lungekreft. Avgjørende for risikoen er hvor lang tid man utsettes for radon og hvor høyt radonnivået i innemiljøet er.

Radonmannen sørger for å gjøre boliger, bygninger og arbeidsplasser til trygge, radonsikre miljøer.

Produkter

5bce76ba-e6fc-4609-a5aa-747f2ec7c7e1
Airthings Wave Plus
,-
Måler av innendørs luftkvalitet samt radon levert av Norske Airthings. Denne luftkvalitetsmåleren har hele 6 ulike sensorer: Radonmåler, temperatur, lufttrykk, luftfuktighet, TVOC og CO2.
Airthings_home_profil
Radonmåler Airthings Home
,-
Hold oversikt over radonnivåene dine. Innenfor 24 timer vil du se de første indikasjonene på radonnivåene dine. Utviklet av norske forskere.
wave
Radonmåler Airthings Wave
,-
Hold oversikt over radonnivå, temperatur og luftfuktighet i hjemmet ditt med Airthings Wave radonmåler.
Produkt_Rapidos_profil
Radonmåler sporfilm hurtig (1 stk)
,-
Prisen gjelder per sporfilm og inkluderer frakt, instruksjoner, analyser og rapport. Målingen passer for både boliger og næringsbygg. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) anbefaler minimum 2 stk sporfilmer for radonmåling i bolig. Kjøper du flere sporfilmer får du 10% trukket fra kjøpesummen i kassen (gjelder ikke om det benyttes en rabattkode).
DSF0871_small
Radonmåler sporfilm standard (1 stk)
,-
Prisen gjelder per sporfilm og inkluderer frakt, instruksjoner, frankert returkonvolutt, analyse og rapport. Målingen passer for både boliger og næringsbygg. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) anbefaler minimum 2 stk sporfilmer for radonmåling i bolig. Kjøper du flere sporfilmer får du 10% trukket fra kjøpesummen i kassen.

Bestill radonbefaring

Bestill en rådgiver i dag, og få en profesjonell vurdering av hvilke tiltak som er best egnet for å redusere radonnivåene. 

nyheter

26. juni 2022
arrow-yellow

Radon er borettslagets eller sameiets ansvar

Er radonkonsentrasjonen i luften for høy i et boligbygg, bør borettslaget eller boligsameiet iverksette tiltak. Eieren av boligen er selv ansvarlig for indre vedlikehold av egen bolig, mens borettslaget eller sameiet har ansvaret for vedlikehold av fellesarealer og deler av bygningsmassen.
14. juni 2022
arrow-yellow

Leier du bolig? Da kan du kreve radonmåling!

Som leietaker av bolig kan du stille krav om radonmåling. Det er lovpålagt at alle utleiere av bolig skal kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er i tråd med tiltaks- og grenseverdiene.
30. mai 2022
arrow-yellow

I hvilke situasjoner bør du måle radon?

Radon er en naturlig radioaktiv gass som er helt usynlig og uten lukt. Radon i inneluft øker risikoen for lungekreft, og er årlig medvirkende årsak til ca 370 dødsfall.
03. mai 2022
arrow-yellow

Bor du i et radonfritt område? Ikke stol på radonkartene

Mange måler ikke radon fordi de tror de bor i et radonfritt område. Men det er farlig å slå seg til ro med dette. Omtrent hele Norge er utsatt, og for høye radonnivåer kan du finne i boliger nær sagt hvor som helst, sier seniorrådgiver Bård Olsen i Statens strålevern.