Har du spørsmål eller ønsker et tilbud, legg igjen ditt telefonummer så ringer vi deg opp :-)
Bli oppringt
Radonmannen tilbyr radonsanering tilpasset alle typer bygg og boliger. Vår tilnærming og våre metoder for radonsanering er basert på anbefalinger fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.
Bestill uforpliktende tilbud
Har du målt radonnivåer over 100 Bq/m3 i boligen din, bør du gjøre tiltak for å redusere nivået – radonsanering. Radonnivået bør være så lavt som praktisk mulig og alltid under 200 Bq/m3. Ved å gjøre radontiltak og radonsanering vil nivået kunne reduseres vesentlig.
Kontakt oss
Hvilket radontiltak som er mest hensiktsmessig i forhold til effekt på radonnivåer, kostnad og inngripen i boligen, bør avdekkes gjennom inspeksjon, befaring og undersøkelse av byggets form og fysikk.
Det er også viktig å vurdere sannsynligheten for at tiltaket for radonsanering gir den effekten man ønsker. Radonmannen har høy kompetanse og erfaring med alle typer radonsanering.
Radonmannen utfører alt innen radonmåling, inspeksjon og rådgivning samt radonsanering av bygg som er eksponert for radon. Vi besvarer alle typer spørsmål om radon, og med bakgrunn i vår lange erfaring kan vi påta oss alle oppgaver med radonsanering av privatboliger, næringsbygg, barnehager, skoler og andre offentlige bygg.
Radonmannen gir i de fleste tilfeller garanti for godkjente radonnivåer etter utført radonsanering og gjennomførte radontiltak. Garantivilkår avtales for hvert enkelt oppdrag og fremkommer i vårt pristilbud for radonsanering.
Omkring 370 nordmenn dør årlig av lungekreft som direkte følge av påvirkningen fra radongass. Det er en god grunn til å måle konsentrasjonen av radon i alle norske boliger – for å avdekke om det er nødvendig å gjennomføre radontiltak. Unntaket er leiligheter fra andre etasje og oppover i boligblokker.
Man kan oppsøke ulike radonkart i forbindelse med behovet for radonmåling og eventuell radonsanering. Disse kartene viser hvilke områder i Norge som er mest utsatt for radon. Men – kartene gir på ingen måte noen fasit angående individuelle forskjeller i de ulike områdene. Kartene indikerer kun hvilke områder som har høy radonkonsentrasjon – og hvilke områder som i utgangspunktet har lav konsentrasjon. Kartene gir således bare en indikasjon, og avdekker ikke hvorvidt det er store individuelle forskjeller på konsentrasjon av radon.
Så selv om man arbeider eller bor i såkalte ”trygge” soner, anbefales det uansett å måle radon. Denne anbefalingen gjelder altså for alle, uavhengig av hva kartet viser.