Har du spørsmål eller ønsker et tilbud, legg igjen ditt telefonummer så ringer vi deg opp :-)

Bli oppringt

Bor du i et radonfritt område? Ikke stol på radonkartene.

Skrevet den 30. oktober 2018

Mange måler ikke radon fordi de tror de bor i et radonfritt område. Men det er farlig å slå seg til ro med dette. Omtrent hele Norge er utsatt, og for høye radonnivåer kan du finne i boliger nær sagt hvor som helst, sier seniorrådgiver Bård Olsen i Statens strålevern.

Han understreker at de radonkartene som finnes, ikke frikjenner noen områder. Kartene sier bare noe om hvilke områder som er spesielt utsatt. Selv om din bolig ligger i en ”trygg” sone, anbefales alle å måle radon – uavhengig av hva kartet viser. Det skal måles to måneder sammenhengende i minst to oppholdsrom. Stue og soverom er anbefalte rom å måle i.

Det er særlig de som bor i enebolig, rekkehus eller i de to laveste etasjene i blokk, som bør måle. Det er fordi radongassen trenger inn fra grunnen gjennom sprekker og utettheter i bygget.

Mål radon selv

Du kan bestille sporfilm for radonmåling fra Radonmannen. Da kan du gjennomføre målingen selv. Ved endt måling sender du inn sporfilmene i posten – og vil motta resultatet kort tid etter.


Sporfilmer du kjøper fra Radonmannen sikrer analyse på et akkreditert laboratorium under full diskresjon. Bestill radonmåling her.