Har du spørsmål eller ønsker et tilbud, legg igjen ditt telefonummer så ringer vi deg opp :-)

Bli oppringt

Radonmannen bidro til kompetanseheving på årets bransjetreff

Skrevet den 03. februar 2017

Foto: Svanhild Blakstad/Byggeindustrien Kilde: www.bygg.no - Norsk Radonforening samlet medlemmene til bransjetreff 1. februar – hvor kompetanse sto på programmet.

Norsk Radonforening samlet medlemmene til bransjetreff 1. februar – hvor kompetanse sto på programmet. Siden etableringen av Norsk Radonforening (NRF) i 2010, har bransjetreffet vært en årlig begivenhet. På årets treff samlet arrangøren deltakere fra kommuner, bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Radonmannen har et stort engasjement i radon som fagområde – og var selvfølgelig en av deltakerne og bidragsyterne på bransjetreffet.

Den viktigste oppgaven er å øke kompetansen i bransjen. Radonmannen radonsikrer 1600 bygg i året, alt fra private boliger til store næringsbygg, skoler, flerbrukshaller etc. Blant kundene er både privatpersoner og store entreprenører. For tiden jobber Radonmannen med drøyt 30 store prosjekter i Oslo og omegn.

Daglig leder, Christoffer Berggren, imøteser nye krav om etterkontroll og radonsperre med TEK 17 – men ser også store utfordringer for bransjen:

– Vi opplever at enkelte entreprenører anser betong som fullverdig radonsperre, og derfor velger bort reelle radontiltak. Det er en stor utfordring for byggherren, som tror at alt er i skjønneste orden. Men så viser målingene noe helt annet, og man sitter igjen med kostbare utfordringer man ikke hadde forutsett – noe som er et stort problem i bransjen, mener Berggren.


Her kan du lese hele artikkelen om bransjetreffet – for kompetanseøkning om radon:
http://www.bygg.no/article/1302620?image=dp-image88804-1302696